APEL pentru participare la Tabăra de Idei 2014 a ECF / OPEN CALL to participate in ECF’s 2014 Idea Camp

Fundația Culturală Europeană


Vă invităm să prezentaţi o idee inovatoare şi îndrăzneaţă pentru o colaborare intersectoriala cu potențialul de a angaja europenii în redefinirea şi modelarea “spaţiilor publice”.

Din aplicaţiile pe care le vom primi vom alege cele 50 idei mai viabile şi inovatoare. Acestea vor fi prezentate de către autorii lor la prima ediție a Taberei de Idei, un eveniment desfăşurat anual de către ECF și găzduită anul acesta de către Les Têtes de l’Art. Tabăra de Idei va avea loc înMarseilles, între 23 şi 25 octobrie 2014 (sosirea în Marseilles pe 22 octombrie). ECF va acoperi toate costurile transport şi a cazare legate de eveniment pentru maxim un reprezentant pentru fiecare idee.

Tabăra de idei va oferi un spaţiu inspiraţional în care ideile fertile vor avea ocazia să fie ”polenizate” favorizînd astfel apariţia proiectelor şi a parteneriatelor comune. Tabăra va fi atît un loc de întîlnire, cît şi unul de muncă. În cadrul ei vor fi organizate o serie de ateliere pe teme şi metodologii care vor ajuta participanţii selectaţi:
– Să cerceteze şi să dezvolte mai departe ideile proprii
– Să facă schimb de cunoştinţe şi să găsească noi colaborări
– Să se inspire şi să creeze conexiuni cu alți  specialişti care lucrează în domeniul culturii şi al comunităţilor
– Să exploreze şi să gândească noi alternative democratice

25 granturi de Cercetare şi Dezvoltare
În urma acestei Tabere de Idei, participanţii vor fi invitaţi să elaboreze un plan concret pentru o viitoare cercetare sau investigaţie a ideii prezentate. 25 cele mai bune propuneri vor fi selectate şi ulterior recompensate cu un grant R&D (cercetare și dezvoltare) de pînă la maxim de 10.000 €. Grantul va permite cercetarea şi dezvoltarea, de exemplu, a planurilor de afaceri, propuneri concrete de proiecte, prototipuri, lucrări de cercetare, reportaje media, etc.

Agenda
15 mai – lansare apelului pentru idei
15 iulie – termenul limită pentru depunerea ideilor
5 septembrie – anunţarea a 50 de idei selectate
23-25 octombrie – Tabăra de idei în Marseilles
17 noiembrie – termenul limită de prezentare a propunerilor
mijlocul lunii decembrie – anunțarea celor 25 grant-uri pentru cercetare și dezvoltare

Eligibilitate şi modul de aplicare
Apelul este deschis iniţiativelor individuale, collective sau organizaţiilor ce activează în domeniul artistic şi cultural, precum şi în alte sectoare ale societăţii – mediul academic şi educaţional, mișcări ecologiste, comerţ şi industrie, sănătate şi asistenţă socială, drepturile omului, etc. Participanţii pot reprezenta domeniul privat, public sau social, şi ar trebui să se bazeze sau să activeze în Europa. Detaliile despre eligibilitate (incluziv lista ţărilor eligibile), criteriile de selecţie şi procesul de aplicare pot fi găsite aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *