Anunț de selecție a participanților la Forumul inițiativelor de voluntariat din statele membre CSI

Se anunță selecția membrilor delegației care va reprezenta Republica Moldova la Forumul inițiativelor de voluntariat din statele membre CSI (Comunicatea Statelor Independente).  Această ediție a Forumului este dedicată Anului Familiei. Evenimentul va avea loc în Dușanbe, Tadjikistan, perioada 23 – 29 aprilie 2017.

Obiectivele principale ale Forumului:

  • Dezvoltarea și punerea în aplicare a programelor pentru menținerea sănătății copiilor, formând o cultură de stil sănătos de viață în familie;
  • Promovarea voluntariatului ca mijloc de dezvoltare a cetățeniei active în rândul tinerilor;
  • Implicarea tinerilor în elaborarea și respectarea valorilor general-umane.

Criterii de eligibilitate:

  • Vârsta între 20-30 ani;
  • Posedarea limbii ruse la nivel avansat (abilitatea de a face o prezentare în limba rusă);
  • Reprezentanți ai asociațiilor, organizațiilor, consiliilor de tineret, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și inițiativelor de tineret;
  • Experiență în desfășurarea proiectelor de voluntariat sau politici publice în voluntariat.

Ținând cont de faptul că participanții la Forum vor trebui să facă niște prezentări în cadrul acestuia, aplicanții trebuie să cunoască domeniul voluntariat din Republica Moldova, în special Legea voluntariatului și Regulamentul acesteia, Strategia de Dezvoltare a Societății Civile 2012-2015, cele mai importante proiecte desfășurate în Republica Moldova ce au drept scop promovarea voluntariatului.

Transportul, cazarea și alimentația vor fi asigurate de către organizatori.

Persoanele care întrunesc toate criteriile de eligibilitate, sunt rugate să trimită un e-mail cu subiectul Forum Dușanbe, la adresa tineri.liberi@gmail.com  în care să atașeze CV-ul și o scrisoare de motivație (350 cuvinte). În scrisoarea de motivație trebuie indicată experienta care vă face potrivit de a reprezenta Republica Moldova la Forum și continuitatea participării la eveniment după revenirea în țară (activități de follow-up planificate).

Data limită de aplicare este 22.02.2017, ora 20:00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *