Antonița Fonari: Dosarul pe numele meu e un fel de comandă politică

Vicepreședinta CNP, Antonița Fonari care a fost chemată în judecată de administrația Tutun CTC, după ce a făcut declarații în emisiunea Alb&Negru de la UNIMEDIA despre cum funcționează industria tutunului, spune că acest dosar numele său este la 90% un fel de comandă politică sau o comandă din partea industriei tutunului. Despre asta invitata a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Sursa spune că cei din industria tutunului au o tactică de a inhiba persoanele care vorbesc despre acest domeniu. În plus, Antonița Fonari spune că această industrie este una dintre sursele de finanțare a partidelor politice în campania electorală.

„În lipsa unei legi privind finanțarea partidelor politice, formațiunile nu au bani în campania electorală, nu există oficial căi accesibile de a obține bani pentru campanie. Și atunci în fiecare dintre țările în curs de dezvoltare și unde nivelul de corupție este la nivelul cum e în R. Moldova, foarte mulți bani vin din industria tutunului. Aceasta are venituri fabuloase, cu investiții minime. Ei nu vin oficial cu aceste donații, este un lobby financiar, mizerabil. Sumele de bani ajung pe conturile partidelor sau pe conturile persoanelor publice”, a adăugat sursa.

Invitata vorbește și despre deputații care au afaceri cu țigări.

„Sunt deputați care au afaceri mari cu tutun sau sunt apropiații lor care au astfel de afaceri. Vă voi spune acum că eu am auzit că deputatul Oleg Reidman are afaceri cu tutun. Nu am auzit sincer dacă acești bani vin pentru PCRM sau dl Reidman îi gestionează cinstit. Dar el, având afaceri cu tutun și discutând cu noi înainte ca legea antitutun să fie votată în Parlament, stă și discută cu noi cu țigara în mână așa cum faceau și alți deputați cum ar fi dl Guma care fuma trabucul la intrarea în sala de ședințe a Parlamentului după care intra și propunea amendamente la Legea privind controlul tutunului. Dl Hotineanu a apărat industria tutunului și promova fumatul în locurile publice”, a mai spus Fonari.

Referindu-se la dosarul în care este implicată, vicepreședinta CNP susține că tot ce a declarat despre Tutun CTC cunoaște din presă.

„Directoarea de la Tutun CTC a încercat cu binișorul ca eu să îmi cer scuze pentru emisiunea Alb&Negru de la UNIMEDIA, eu nu am acceptat pentru că nu am făcut nimic greșit, dar ei m-au dat în judecată ca să îmi cer scuze publice pentru că i-am denigrat. Tot ce am spus despre Tutun CTC le-am auzit din mass-media, i-am ascultat pe miniștrii Filip și Bumacov care se certau privind felul cum funcționează Tutun CTC, că e în prag de faliment. Asta știu de la ministrul Filip, care a fost managerul acestei instituții. Mă întreb dacă acești miniștri vor fi dați în judecată, de ce nu au fost, pentru că au spus aceste lucruri înaintea mea”, a punctat sursa.

Invitata nu știe deocamdată ce finalitate va avea acest dosar, dar spune că îi va chema pe unii miniștri în calitate de martori în instanța de judecată.

„Datul în judecată este o chestie bună pentru oamenii care vor să te poarte pe drumuri. Noi vom chema în instanță persoane publice. Ieri l-am chemat pe fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța, iar la următoarele ședințe vom chema reprezentanți de la alte partide cum ar fi Pavel Filip, să vină ca martor și să spună care este situația acolo”, a conchis sursa.

Sursa: http://unimedia.info/stiri/video-fonari-dosarul-pe-numele-meu-e-un-fel-de-comanda-politica-84770.html 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *