10 aprilie – data limită de aplicare pentru Conferința Anuală „Cooperarea dintre Parlament și Societatea Civilă”, ediția a V-a

Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor, anunţă desfăşurarea Conferinței Anuale „Cooperarea dintre Parlament și Societatea Civilă”, ediţia V. Evenimentul va avea loc în data de 29 aprilie și va întruni aproximativ 100 participanţi: autorități publice centrale, ambasadori, lideri de ONG, donatori, experţi internaţionali,  mass-media.

Conferința Anuală „Cooperarea dintre Parlament și Societatea Civilă” este evenimentul organizat în acord cu dezideratele asumate de către Parlamentul Republicii Moldova prin Concepţia de cooperare dintre Parlament şi Societatea Civilă, adoptată prin Hotărârea Parlamentului nr.373-XVI din 29.12.2005 şi pentru implementarea practicilor democraţiei participative.

Conferința va însuma prezentarea raportului Guvernului și raportul de implementare a Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile 2012 – 2015 pe baza căruia se vor desfășura ateliere în conformitate cu cele trei obiective generale din Strategie:

a) Consolidarea cadrului de participare a societăţii civile la elaborarea şi monitorizarea implementării politicilor publice.

b) Promovarea şi consolidarea durabilităţii financiare a societăţii civile.

c) Dezvoltarea spiritului civic activ şi a voluntariatului.

Criterii de eligibilitate pentru participanții la Conferința Anuală „Cooperarea dintre Parlament și Societatea Civilă”:

  • Candidaţii trebuie să fie reprezentanţi ai ONG-urilor care au o experienţă de activitate de minim 2 ani;
  • Vor avea prioritate candidaţii care vor prezenta o confirmare că sunt delegaţi la Conferință de un număr mai mare de ONG active;
  • Organizațiile, activitatea și misiunea cărora are tangență cu cel puțin unul din din cele trei obiective generale ale Strategiei.

Procedura de aplicare:

Pentru înregistrare, candidaţii vor prezenta următoarele documente:

a) CV-ul persoanei delegate;

b) Formular de aplicare

Dosarul de aplicare va fi expediat pe adresa CP 3063, MD 2072, Chişinău, R. Moldova sau prin e-mail – secretariat@tineriliberi.md / fax: 567 489, până la data de 10 aprilie 2014, iar rezultatele selecţiei vor fi anunţate la 15 aprilie 2014 de către Secretariatul Consiliului ONG — Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi”.

Participanții care vor dori să țină un discurs de 2- 3 minute în partea finală a Conferinței cu referire la implementarea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile sunt rugați să anunțe preventiv despre acest lucru.

Puteți să ne urmăriți pe pagina web www.consiliuong.md și pe pagina de facebook Consiliul Național al ONG-urilor din Republica Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *